Activiteiten in Noordwijk

Een paar dagen lekker uitwaaien aan zee of een weekje weg met de kids? Noordwijk is een van de mooiste Nederlandse kustplaatsen. Wij hebben een paar leuke bezienswaardigheden en activiteiten op een rijtje gezet voor iedereen.

1. Noordwijk Boulevard

Wist je dat Noordwijk eigenlijk 2 boulevards heeft? De bekendste is de Koningin Wilhelmina Boulevard, maar daarnaast is er ook nog de Koningin Astrid Boulevard. Als je in Noordwijk een boulevard zoekt waar veel activiteiten zijn, kun je het beste naar de Koningin Wilhelmina boulevard gaan. Vooral in het weekend is hier ’s zomers altijd wat te doen. Hier wordt bijvoorbeeld het Cirque des Dunes gehouden en ook het bekende Bloemencorso gaat hier van start.

2. Markt in Noordwijk

Noordwijk bestaat eigenlijk uit twee delen: Noordwijk-Binnen en Noordwijk aan Zee. In Noordwijk-Binnen is er elke week een markt op donderdag. In Noordwijk aan Zee zijn er alleen in het zomerseizoen markten. Elke woensdag is er een markt in de Hoofdstraat en elke zondag is er markt op het Vuurtorenplein, aan het einde van de Koningin Wilhelmina Boulevard. Op deze markten vind je bijvoorbeeld fruit en lekkere hapjes, maar ook kleding en snuisterijen.

3. Musea in Noordwijk

Hoewel Noordwijk in verhouding maar een kleine plaats is, zijn er toch een aantal musea te vinden. Allereerst is er Museum Noordwijk, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van Noordwijk zelf. Je gaat hier terug naar de periode aan het begin van de 20ste eeuw. Leuk om te zien hoe Noordwijk er in die tijd uit zag!

Zoek je naar groepsactiviteiten in Noordwijk met kids, dan is Space Expo zeker een must-see. Dit is het officiële bezoekerscentrum van ESA ESTEC en je leert er alles over de ruimtevaart. Maak jij binnenkort ook een reis tussen sterren en planeten?

Het Atlantikwall Museum Noordwijk is eigenlijk een reeks van bunkers. Deze zijn overgebleven uit de Tweede Wereldoorlog. Van mei tot september is het museum op beperkte data open. Op de website van het museum kun je hier meer informatie over vinden. De vuurleidingsbunker kun je in principe altijd op eigen gelegenheid bezoeken. Het gangenstelsel mag je alleen in onder leiding van een gids, omdat je er makkelijk kunt verdwalen. Vanaf eind augustus is het gangenstelsel gesloten: dan overwinteren hier vleermuizen.

Museum Engelandvaarders werd in 2015 geopend door Koning Willem-Alexander. Hoewel het museum nog niet zo oud is, is er een schat aan informatie te vinden. Bijzonder als je erover nadenkt dat de Engelandvaarders in de Tweede Wereldoorlog vanaf deze kustlijn begonnen aan hun gevaarlijke reis over zee.

Noordwijk ligt middenin de Bollenstreek en een museum hierover kon natuurlijk niet uitblijven. Streekmuseum Veldzicht laat je precies zien hoe de bollenteelt in zijn werk gaat. Ook de geheel gerestaureerde boerderij zelf is beslist de moeite van het bekijken waard.

4. Outdoor activiteiten in Noordwijk

Actief de natuur in? Het strand en de duinen zijn bij uitstek geschikt voor lange wandelingen of fietstochten. Ook met de mountainbike kun je hier heel wat uitdagingen aangaan. Liefhebbers van paardrijden kunnen bij een van de maneges in de buurt terecht en ook op het strand zelf zijn natuurlijk allerlei sportieve activiteiten.

5. Strandactiviteiten Noordwijk

De strandactiviteiten in Noordwijk omvatten bijvoorbeeld surfen en kitesurfen. Willen jij en je kinderen leren surfen? Dan kan dat bij een van de plaatselijke surfscholen. Kitesurfen is een sport waar je geoefend voor moet zijn. Maar ook vanaf het strand is het genieten: elke dag zie je wel kitesurfers die de strijd met de golven aangaan en de hoogste sprongen maken. Liever een iets rustiger strandactiviteit? Dan is yoga misschien iets voor jou. En natuurlijk kun je ook lekker op eigen houtje gaan beachvolleyballen of pingpongen. Het strand is de ideale plaats voor een bedrijfsuitje, een familiedag of voor een vrijgezellenparty.

6. Shoppen

Noordwijk is ook een ideale plaats om te shoppen. In Noordwijk-Binnen heb je een gezellig compact winkelcentrum bij de Kerkstraat. In Noordwijk aan Zee kun je terecht in de Hoofdstraat, waar je leuke interieurwinkels, kledingwinkels en allerlei andere zaken vindt. Aan het einde van de Hoofdstraat vind je een aantal souvenirwinkels, waar je een leuke herinnering voor het thuisfront kunt opdoen.

7. Een lekker hapje eten

Natuurlijk vergeten wij van Restaurants Noordwijk het eten niet! Noordwijk is de ideale plaats om eens lekker uit eten te gaan. Er zijn talloze mogelijkheden, zowel in Noordwijk-Binnen als in Noordwijk aan Zee. Neem er lekker de tijd voor en geniet!